به گزارش قدس آنلاین از یزد، حمید ابوالحسنی اظهار داشت: عوامل تهدید کننده سلامت زنبوران عسل می تواند از طرق گوناگون از جمله آب و غذای آلوده، نقل و انتقال کندوها، انتقال ملکه آلوده و یا قاب های شفیره از کلنی های آلوده به کلنی های سالم و نیز غارت کندوها توسط زنبورهای مهاجم شیوع و انتشار پیدا نماید و منجر به بروز خسارات مالی قابل توجه به زنبورداران گردد.
وی افزود : به همین دلیل کارشناسان دامپزشکی سعی می نمایند تا از طریق نمونه برداری های به هنگام و انجام آزمایشات لازم از میزان آلودگی کلنی ها اطلاع پیدا نموده و با اقدامات درمانی و نیز آگاه سازی زنبورداران مانع از همه گیری این بیماری ها و وارد شدن ضرر اقتصادی به صنعت زنبورداری گردند.
ابوالحسنی تصریح کرد: لازم به ذکر است در بررسی های انجام شده بیماری های واروا، آکاراپیس، نوزما، لوک آمریکایی و لوک اروپایی تحت پایش قرار گرفته و نتایج حاصله در سامانه GIS سازمان دامپزشکی به ثبت رسید. همچنین راه کارهای مناسب جهت مقابله با این بیماری ها به زنبورداران صاحب کلنی های درگیر توصیه شد.
نظر شما